Kuidas tudengid rahvusvahelisel intensiivõppe nädalal nügima õppisid - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Kuidas tudengid rahvusvahelisel intensiivõppe nädalal nügima õppisid

Kuidas tudengid rahvusvahelisel intensiivõppe nädalal nügima õppisid

Oktoobrilõpp hiilib vaikselt ligi ja nii palju põnevat on Tallinna Tehnikakõrgkoolis toimunud, aga toome teid tagasi oktoobrikuu esimesse poolde, mil toimus TTK humanitaar- ja majandusainete keskuse (HMK) juhtivlektorite Helen Kiis ja Raili Juurikas eestvedamisel rahvusvaheline intensiivõppe nädal (BIP) „International Perspectives on Sustainability and Climate Change“.

BIP tõi kokku 36 tudengit Saksamaalt, Põhja-Makedooniast, Portugalist ja TTKst, et koostöös arutada ja leida lahendusi jätkusuutlikkuse ja kliimamuutuste probleemide lahendamiseks, kasutades kombineeritult digitaalseid tööriistu ja reaalset kogemust.

Õppenädalale TTKs eelnes sisukas veebikursus, kus osalejad pidasid Zoom keskkonna kaudu loenguid ning tegid tööd gruppides. Digitaalse ja füüsilise õppe kombinatsioon on sageli hea võimalus osalejatel eelnevalt teoreetilisi teadmisi veebikeskkonnas uurida ja neid intensiivõppe nädalal jagada ning praktiliselt rakendada. Nädal sai jagatud teemapäevadeks: esmaspäev – rahvusvaheline koostöö. Nädala ja päeva avasid Kliimaministeeriumi kiirguse ja tuumaohutuse valdkonna juht Reelika Runnel ja TTK arendusprorektor Tarmo Sildeberg. Teisipäev – säästlik ühiskond. Päeva rikastas oma tegevuskeskkonna tutvustamisega Tallinna Lauluväljak ja rohkete kogemustega Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, Sten Weidebaum, kellega koostöös anti tudengitele lahendamiseks kaasus, kuidas muuta suurüritused veel jätkusuutlikumaks.

Kolmapäev ehk säästliku ettevõtmise päev oli väljasõidu- ja õppekäigupäev Estonian Cell AS ettevõttesse, et tutvuda sealsete jätkusuutlike lahenduste, tuleviku visiooni, väljakutsete ja tootmisega. Sealtki said tudengid kaasa kaasuse, mida üheskoos Mõdrikul lahendati, kuid enne seda seigeldi meeleolukas ja alati põnevas Rakvere linnuses. Neljapäev keskendus jätkusuutliku mina paremaks kujundamiseks läbi nügimise,  mille hingeelu on palju uurinud ning häid nügimise nippe teab Heiko Leesment. Reedel vaadati koostöös Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023 esindaja Kaidi Aheriga tagasi tegevustele, õnnestumistele ja väljakutstele seoses rohelise pealinna tiitliga.

BIP’idel on oluline mõju nii tudengitele kui ka õppeasutustele. 34 tagasiside andnud tudengit jagasid, et paranenud on jätkusuutlikkusealased teadmised, suurenenud on kultuuridevaheline pädevus ja kuhjaga juurde saadud uusi vahvaid tutvusi. Õppejõud hindasid kõrgelt suurenenud ja tõhustunud koostööd ning pedagoogiliste tavade jagamist õppeasutuste vahel, mis paneb aluse tulevastele koostööprojektidele. Järgmine BIP on planeeritud 2025a sügisel Portugalis, Coimbras.

Ei saa need BIP’d otsa ja kui tekkis huvi osaleda või kui tead, kes võiks osaleda, siis ootame kandideerima 27.-31. jaanuaril toimuvale rahvusvahelisele õppenädalale Belgias, Antwerpenis. Lisainfo humanitaar- ja majandusainete keskuse koduleheküljel https://hmk.tktk.ee/projektope/.

Kohtumiseni järgmistes BIP’des!

Uudised
ja pressiteated

ABB stipendiumikonkurss
Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?