Tallinna Tehnikakõrgkool avab Baltikumi kaasaegseima CNC-õppelabori - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Tallinna Tehnikakõrgkool avab Baltikumi kaasaegseima CNC-õppelabori

Tallinna Tehnikakõrgkool avab Baltikumi kaasaegseima CNC-õppelabori

Tallinna Tehnikakõrgkooli uuenenud tehnoloogiakeskus

Täna, 30. septembril avab Tallinna Tehnikakõrgkool koostöös Gene Haas Foundationiga Baltikumi kaasaegseima tehnoloogiakeskuse – Gene Haas Advanced Machining Lab, kus omandab haridust aastas ligi 250 tulevast inseneri. Tehnoloogiakeskuse seadmete maksumus koos uute seadmetega on ligikaudu 1 040 000 eurot. 

„Tehnikakõrgkool hoolitseb järjepidevalt selle eest, et õppelaborid oleksid kaasaegsed ja vaatega tulevikku, et haridus, mida insenerid omandavad oleks kvaliteetne ja jätkusuutlik“, ütles Tallinna Tehnikakõrgkooli tehnikainstituudi professor Tavo Kangru

Kangru rääkis, et valminud tehnoloogiakeskus on sisuliselt väga moodne tootmiskompleks, mis on varustatud tööstusautomaatikaga ja kus on võetud kasutusele erinevad tööstusrobotid, mis transpordivad vajaminevaid materjale ja teenindavad töötlemiskeskuseid. 

“Kaasaegne ja innovaatiline õppekeskkond aitab tulevikus tagada Eestis tipptasemel oskustega tööjõudu, keda ettevõtted juba praegu väga vajavad. Julged ja targad noored, kes on saanud kaasaegsetes laborites katsetada oma innovaatilisi ideid, aitavad kindlasti kasvatada Eesti majandust,“ rääkis Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi majanduse ja innovatsiooni asekantsler Sandra Särav.

Investeering tehnoloogiakeskusesse võimaldab mehhanikainseneeria üliõpilastel ja õppejõududel töötada kõige uuema tehnikaga varustatud keskkonnas. Uuenenud tehnoloogiakeskuses koondati kokku mitmed olulised valmistustehnoloogiad nagu näiteks tehnomaterjalide lõike- ja keevitus- ning lehtmaterjalide tehnoloogia. Seda toetab ka mõõtetehnika labor koos 3D skaneerimise ja koordinaatmõõtemasinaga.

Tallinna Tehnikakõrgkooli varasem CNC-õppelabor oli uuendatud aastal 2011 ning tol hetkel keskenduti eelkõige üksiktehnoloogiale. Vastvalminud tehnoloogiakeskuses on tähelepanu suunatud eelkõige tervikprotsessile ning tudengile, et õpetada ja innustada tuleviku tegijaid looma ja realiseerima uudseid tooteid ja lahendusi, kasutades ära tehnoloogiakeskuse tervikpotentsiaali.

Tootmisettevõtted on oodatud TTKsse külla, et tutvuda, mida tähendab robotiseerimine ning näidata tööprotsesside ja kulude mõttes innovatiivseid võimalusi, kuidas tootmist lahendada. 

Lisainfo:

Hanna-Christine Rotmeister
kommunikatsioonispetsialist
hanna.rotmeister@tktk.ee
5664 3402
TLN-A104

Uudised
ja pressiteated

ABB stipendiumikonkurss
Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?