Kantsler: inseneeriakadeemia suurendab tehnikaerialade populaarsust - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Kantsler: inseneeriakadeemia suurendab tehnikaerialade populaarsust

Kantsler: inseneeriakadeemia suurendab tehnikaerialade populaarsust

Kolmapäeval, 13. detsembril kohtus haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Kristi Vinter-Nemvalts Tallinna Tehnikakõrgkooli (TTK) juhtidega kõrgkooli arenguplaanide arutamiseks, sealhulgas tööstusmagistri õppekava avamise vajalikkuse arutamiseks.

Kohtumisel rektor Enno Lendi ning prorektorite Martti Kiisa ja Tarmo Sildebergiga räägiti TTK hetkeseisust ja arengusuundadest ning lõpetajate arvu suurendamisest tehnika, tootmise ja ehituse õppevaldkonnas. Kantsler tõdes, et valdkonna populaarsust aitavad kindlasti tõsta kohe käivituvad inseneriakadeemia tegevused.

Tulevase TTK tööstusmagistri õppekava kohta rääkis Lend, et eesmärk on arendada magistriõpet, mis vastab tööandjate vajadustele ja toetab Eesti ettevõtete konkurentsivõimet. “Uue õppekava keskmes on digi- ja roheoskuste arendamine tööstuses ja tootmises ning tarkade süsteemide rakendamine,” selgitas rektor.

Kristi Vinter-Nemvalts märkis magistriõppe olulisust, mis vastab ka riigipoolsetele analüüsidele ja OSKA raportile. Kõne all oli ka TTK Mõdrikul asuva teenusmajanduse instituudi õppetaristu ja uue üliõpilaskodu rajamine. Vinter-Nemvalts märiks, et “rakenduskõrgharidusega spetsialistide järele on tööturul suur nõudlus ning TTK laienemine väljapoole Tallinna on märkimisväärne samm kõrghariduse ja ettevõtluskoostöö edendamisel Lääne-Virumaal.”

Arutati ka riigi ootusi rakenduskõrgharidusele laiemalt ning tutvuti TTK laboritega, mis mängivad olulist rolli praktiliste oskuste arendamisel.

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?