Tiina Saar-Veelmaa "Tööga õnnelikuks", 2016 - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.
Search

Tiina Saar-Veelmaa “Tööga õnnelikuks”, 2016

Autor Tiina Saar-Veelma sõnul eksisteerib Eestis selge lõhe selle vahel, mida inimesed töökohalt soovivad ja mida tööandjad on valmis pakkuma. Karjäärinõustajana on ta 11aastase töökogemuse jooksul tihti näinud, et nõustamisele tulevad inimesed ei naudi enam oma tööd nii nagu võiks. Lähemal analüüsimisel tuleb neile üllatusena, et neil on õigus õnnelikule karjäärile.

Karjääri planeerimine koosneb kolmest sammust: kes olen mina, millised on võimalused ja kuidas neid saada. Eneseanalüüs on kõige aluseks, sest kui ei tea, millisele endale oma elu kavandada, siis ei tunne ära oma võimalusi. Enda ülesleidmine on kõige suurem väljakutse. Kes ma ikkagi olen ja mida tahan? Neile küsimustele ei olegi nii lihtne vastata.

Mis on tööõnn? See teema ei ole tegelikult uus, Hackman ja Oldham sõnastasid juba 1980ndatel kolm põhikomponenti, mis inimesi tööl õnnelikumaks teevad: oma töö olulisuse mõistmine, vastutustunne ja tagasiside saamine töötulemuste kohta.

Raamatu sisu on jaotatud kolmeks: on arutlev ehk autori enda kogemustel ja näidetel põhinev osa, lisaks harjutused endaga töötamiseks ja lõpuks kogemuslood – kohtumised ja intervjuud inimestega, kelle teadmised ja kogemused on selle raamatu seisukohalt olulised.

Tiina Saar-Veelmaa on töökultuuri ja tööõnne teemadel avaldanud kuus raamatut. Nõustajana on ta innustanud sadu Eesti ettevõtteid ja tuhandeid töötajaid.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

 

 

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?