Eric Ries "The Lean Startup : How Today's Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses", 2011 - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.
Search

Eric Ries “The Lean Startup : How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses”, 2011

Eric Ries defineerib idufirmat kui organisatsiooni, mis loob midagi uut äärmiselt ettearvamatus keskkonnas. Kulusäästliku mõtlemise ehk leani kasutamine idufirmade puhul aitab ettevõttel muutuda varalises ja rahalises plaanis tõhusamaks ning kasutada inimeste loomingulisust veel efektiivsemalt.

Eric Riesi lähenemise alustalad on kontrollitud õppimine, teaduslik eksperimenteerimine, samuti hulk intuitsiooniga vastuolus olevaid praktikaid, mis lühendavad tootearenduse tsükleid, mõõdavad reaalset progressi ilma edevaid ja tühiseid mõõdikuid kasutamata ning aitavad teada saada, mida kasutajad tegelikult tahavad.

Ries tutvustab oma raamatus viit põhimõtet:

  • Ettevõtjad on kõikjal, seega saab kulusäästlikku mõtlemist kasutada erineva suurusega firmades ja igas valdkonnas.
  • Ettevõtlus on juhtimine. Idufirma on asutus, mitte toode.
  • Idufirmad ei eksisteeri ainult selleks, et luua tooteid, teha raha või teenindada kasutajaid. Idufirmade jaoks on oluline õppida, kuidas luua jätkusuutlik ja säästlik ettevõte.
  • Loo-mõõda-õpi tsükkel. Idufirma peamine tegevus on muuta ideed toodeteks, mõõta, kuidas kasutajad neile reageerivad ning seejärel otsustada, kas jääda oma ideele kindlaks või muuta suunda. Tähtis on kogu tsükkel võimalikult kiiresti läbida.
  • Et tulemusi parandada, tuleb keskenduda ka sellele, kuidas mõõta edukust, panna paika teetähised ja seada asjad tähtsuse järjekorda.

Raamat on vajalik ja kohustuslik lugemismaterjal igale innovatsiooni hindavale ettevõtjale ja juhile.

Vaata saadavust e-kataloogist ESTER

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?