TTK sotsiaaltöö tudengid aitasid kuu aega Ukraina sõjapõgenikke - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

TTK sotsiaaltöö tudengid aitasid kuu aega Ukraina sõjapõgenikke

TTK sotsiaaltöö tudengid aitasid kuu aega Ukraina sõjapõgenikke

Tallinna Tehnikakõrgkooli sotsiaaltöö tudengid said kogemuse kriisiolukorras, töötades ligi kuu aega vabatahtlikena Ukraina sõjapõgenike vastuvõtupunktis Rakveres.

16 TTK teenusmajanduse instituudi sotsiaaltöö tudengit aitasid Ukraina sõjapõgenikke uue olukorraga kohanemisel. Vahetuste kaupa vastuvõtupunktis töötanud tudengite sõnul tuli tegeleda ka lastega ning jagada välja Toidupanga poolt kohale toimetatud abi. Suur osa ajast läks saabunud põgenike registreerimise, ankeetide täitmise ja tõlketööle. 

TTK sotsiaaltöö lektori Jaanika Kirsi sõnul said tudengid kogemuse kriisiolukorras sotsiaalhoolekande läbiviimisest. “Ettevalmistavalt osalesid tudengid sotsiaalministeeriumi korraldatud psühhosotsiaalse kriisiabi koolitusel “Esmane vaimse tervise tugi Ukraina sõjapõgenikele,” ja said töö käigus ka reaalse kogemuse, kuidas on sotsiaalhoolekanne kriisi ajal Eestis korraldatud ning harjutada koostööd omavalitsuse ja sotsiaalkindlustusametiga.”

Sotsiaalkindlustusameti (SKA) Rakvere vastuvõtupunkti juhi Marika Laanemäe sõnul oli TTK Rohuaia tänava sõjapõgenike vastuvõtuks kohandatu üliõpilaselamus-õppehoones lisaks registreerimisalale ka puhkealad ning majutusvõimalus. SKA lõpetas vastuvõtupunkti tegevuse 22. märtsil.

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?