Esimene Eestis: Tallinna Tehnikakõrgkool avab sotsiaaltöö ja heaolulabori - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Esimene Eestis: Tallinna Tehnikakõrgkool avab sotsiaaltöö ja heaolulabori

Esimene Eestis: Tallinna Tehnikakõrgkool avab sotsiaaltöö ja heaolulabori

Tallinna Tehnikakõrgkool (TTK) avab neljapäeval Lääne-Virumaal Mõdrikul Eesti esimese sotsiaaltöö ja heaolutehnoloogiate labori.

TTK sotsiaaltöö õppekava juhi Helen Kooli sõnul on laboris kõige kaasaegsemad eakate heaolu toetavad tehnoloogilised võimalused ja innovaatilised tehnoloogiad töö paremaks korraldamiseks sotsiaalvaldkonnas.

„Massaažitool, valgusteraapia, vibroakustika, unerobot ja sotsiaalsete suhete edendamiseks mõeldud robot Pepper, kes mängib, vestleb ja õpetab võimlema“, loetleb Kool vahendeid, millega on võimalik toetada eakate füüsilist ja vaimset tervist ning ennetada haigusi.

Kool rääkis, et tänases maailmas on aina enam oluline ka vaimse tervise toetamine ja häirete ennetamine – nii eakate kui ka teiste puhul. “Laborisse koondatud tehnoloogiate abil on ka selleks uued võimalused”, märkis ta.

Laboris on mitmekülgne valik ka hoolekandes kasutusel olevatest andurites eakate jälgimiseks ja turvalisuse tagamiseks. Juba praegu viiakse läbi uuringuid ja täienduskoolitusi nutiseadmete ja abivahendite katsetamiseks ning simulatsiooni- ja virtuaalreaalsuse lahenduste kasutamiseks hoolekandes. Labor on õppetööks avatud kõigile sotsiaaltöötajatele ja üliõpilastele ning kohalikele ettevõtetele, kes soovivad toetada töötajate vaimset ja füüsilist tervist.

„Järjest pikaealisemas ühiskonnas on vajadus sotsiaal- ja hoolekandelahenduste järgi kasvav ja TTK  panustab oma rakendusuuringute ja õppetööga, et kaasaegne sotsiaaltöö eriala käiks ühte sammu teistes sektorites toimuva digitaliseerimise ja kasutajakeskse lähenemisega“, rääkis Kool.

Labori seadmete maksumus oli 91 473 eurot, lisaks TTK-le oli rahastajaks Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

 

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?