Kuidas juba praegu organiseerida ja ette valmistada lähenevaks eksamisessiooniks - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Kuidas juba praegu organiseerida ja ette valmistada lähenevaks eksamisessiooniks

Kuidas juba praegu organiseerida ja ette valmistada lähenevaks eksamisessiooniks

TTK humanitaar- ja majandusainete keskuse üldpädevuste juhtivlektor Raili Juurikas selgitab lühidalt, kuidas juba valmistuda eksamisessiooniks ajal, mil tundub, et sinna on veel pisut aega, kuigi materjali hulk, mida on tarvis läbi töötada on samuti üsna muljetavaldav.

Raili Juurikas:
Eksamisessioon on paljudele keeruline. Palju õppetööd ja tähtaegu kuhjub samale ajale, lisaks ärevus – kas jõuan ja suudan ikka kõik materjali omandada ja sooritada. Kuidas planeerida oma õppimist ja tegevusi nii, et päevad ei koosneks vaid “tulekahjude kustutamisest” ning õpitu jääks ka päriselt meelde, mitte ainult eksami või arvestuse tegemise ajaks.

Planeeri oma õppimist ja hoia ennast vormis.

Ajaplaneerimise juures on mõned sellised universaalsed nipid, mis kiiretel ja vaimselt keerulistel aegadel võivad meelest minna, ent nende järgimine elu oluliselt lihtsamaks teha.

  • Kui saad ülesande (nt kordamisküsimused), siis vaata kohe sisse. Mis see täpselt on, kas vajan veel mingit lisamaterjali, kui palju see mul aega võiks võtta. Ja siis paiguta selle tegemine konkreetsele ajale (nt reedel otsin materjali ja teen märkmeid ja esseed kirjutan esmaspäeval). Kui selgus majas, siis pinge väiksem.
  • Vähe aega võtvad asjad tee kohe ära. Kui oled korraks juba süvenenud, et aru saada, mida täpselt vaja teha, siis selle aja hoiad kohe tehes võrreldes edasilükkamisega kokku. „Todo“ list kohe lühem.
  • Mahukad ülesanded jaga väiksemateks jõukohasteks tükkideks. Väikese tüki tegemisega alustamine on oluliselt lihtsam ja seda on lihtsam ajakavasse paigutada. Võib ka juhtuda, et kui juba oled hakanud tegema, siis teed isegi rohkem kui algselt plaanisid.

Lisaks on efektiivseks teadmiste omandamiseks oluline vaimne vorm ja tasakaal ehk kindlustada tuleks vaimse tervise vitamiinivaru: piisav uni ja puhkus, täisväärtuslik toit, füüsiline aktiivsus, head suhted ja positiivsed emotsioonid (vt rohkem peaasi.ee/vaimse-tervise-vitamiinid/).

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?