Tallinna Tehnikakõrgkooli kandideerib 3564 sisseastujat - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Tallinna Tehnikakõrgkooli kandideerib 3564 sisseastujat

Tallinna Tehnikakõrgkooli kandideerib 3564 sisseastujat

Kolmapäeval lõppenud tudengite vastuvõtul Tallinna Tehnikakõrgkooli (TTK) esitati 3564 avaldust, mis on 4,45 avaldust kohale.

Insenerierialadest oli suurim konkurss transpordi- ja logistika õppekaval, kuhu esitati 7,5 avaldust õppekohale. Populaarsed valikud olid hoonete ehitus ning ostu- ja hankekorraldus kuue avaldusega ühele kohale, samuti arhitektuur, kuhu oli viis soovijat ühele kohale. Mõdrikul asuva teenusmajanduse instituudi õppekavadest olid sisseastujate seas nõutumad ärijuhtimine, sotsiaaltöö ja majandusarvestus. Neile esitati vastavalt kaheksa ja seitse avaldust ühele kohale.

“Mullusest rekordist, mil kandideerijaid oli 3800, jäi vastuvõtt vaid veidi tagasihoidlikumaks ja on jätkuvalt tublisti üle TTK tavalise keskmise, ” märkis vastuvõtuspetsialist Tiiu Rivis. TTK rektor Enno Lend ütles, et õppijatel oli sellel aastal suur huvi ka robotitehnika, autotehnika, elektritehnika ja moetööstuse õppekavade vastu. „Tehnika, tootmise ja ehituse valdkonna õppekavade lõpetajate rakendatus tööturul on silmapaistvalt kõrge, “ märkis Lend. Ta lisas, et loodetavasti on seda ka sisseastujad silmas pidanud.

2. juulil toimub autotehnika erialasobivustest ja 6. ning 7. juulil TTK akadeemiline test. Rakendusarhitektuuri õppekavale kandideerijatel on vaja sooritada joonistamise ja kompositsiooni katsed 5.- 6. juulil. Vastuvõetute esimesed nimekirjad avalikustatakse SAISis 13. juulil. Pingeridades toimuvad muudatused seni, kuni on vabu õppekohti.

Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilaste arvult suuruselt neljas Eesti kõrgkool, kus õpib ligi 3200 üliõpilast. Õppida saab 19-l õppekaval peamiselt tehnika, tootmise, ehituse ja transpordi, aga ka ärinduse ja halduse ning tervise ja heaolu valdkonnas heaolu õppesuunal. 2019. aasta septembris liitus Tallinna Tehnikakõrgkooliga Mõdrikul asuv Lääne-Viru Rakenduskõrgkool.

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?