Logistikainstituudi tudengi lõputöö aitas Võru bussiliine uuendada - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Logistikainstituudi tudengi lõputöö aitas Võru bussiliine uuendada

Logistikainstituudi tudengi lõputöö aitas Võru bussiliine uuendada

Tallinna Tehnikakõrgkooli logistikainstituudi üliõpilase Liisa Kunnuse diplomitööst ajendatult muudeti Võru bussiliinide võrgustikku reisijasõbralikumaks, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Võru linna arendusspetsialisti Kait Kabuni sõnul kavandati linnalähiliinide reformi juba pikemat aega ning selle peamine ajend olid ajale jalgu jäänud, sõitjatele kohati raskesti mõistetavad ja ebasobivate kellaaegadega sõiduplaanid. Kabuni sõnul oli aga tähtis roll just Tallinna Tehnikakõrgkooli vilistlase Liisa Kunnuse diplomitööl. «Vaid 4,4 protsenti küsitletutest leidis, et toonane liinivõrk vastas vajadustele ning midagi muuta polekski vaja olnud,» lisas Kabun.

Kagu ühistranspordikeskuse juhatuse liige Sander Saar kinnitas, et diplomitöö tõi välja mitmesuguseid kitsaskohti. «Selgus, et vana liinivõrk tekitas ühistranspordi kasutajate hulgas rahulolematust,» rääkis Saar. «Näiteks olid graafikud arusaamatud, päeva jooksul oli ka ühel ja samal liinil liiga palju eri marsruute. Paljude reisijate arvates ei sõitnud bussid sobivatel aegadel või lõpetasid sõitmise liiga vara. Või olid intervallid liiga pikad.»

Võru linna ja selle lähiümbruse bussiliinide võrgu uuendamisel arvestati diplomitööst saadud tagasiside põhjal kohalike tegelikke liikumisvajadusi.

Diplomitööd juhendanud TTK logistikainstituudi lektori Rauno Raju sõnul soovitas ta teemat, kuna maakonnaliinidel on sagedane, et planeerides proovitakse kõigile vastu tulla, aga teenuse kasutaja jaoks läheb pilt sellest teinekord hoopis segasemaks. „See on hea näide kuidas kõrgkoolist saadud teadmised kohe ja kiirelt rakendada praktiliste probleemide kiireks ning suhteliselt lihtsaks lahendamiseks“.

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?