Teadusfestivali võitja arendab elektrimootoriga võidusõidutsiklit - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Teadusfestivali võitja arendab elektrimootoriga võidusõidutsiklit

Teadusfestivali võitja arendab elektrimootoriga võidusõidutsiklit

Neljapäeval toimunud Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilaste teadusfestivali žürii otsustas esikoha anda tehnikainstituudi autotehnika tudeng Martin Sillandile, kes uurib juhendaja professor René Nukki eestvedamisel elektrimootorratta akuelementide kinnituse ja jahutussüsteemide projekteerimist võidusõidutsiklitele.

Publikuhääletusel pälvis auhinna Anna Leppik rõiva ja tekstiili instituudist, kes uuris ilmastikukindla vihmakeebi loomist ratsanikule ja tema abilisele ning arendas selle baasilt idee uudse ja ilmastikutingimuste seisukohalt disainitud kliendikeskse ratsarõivastekollektsiooni loomiseks.

Võitja saab preemiareisi Londonisse, et tutvuda oma valdkonnale lähedase ettevõttega, publikupreemia pälvinu auhinnaks on lõunasöök ettevõtlus- ja infotehnoloogia ministriga.

Žüriisse kuulusid ettevõtjad Raivo Vare ja Andrei Korobeinik, Saku Läte turundusjuht Airi Freimuth, Tieto Eesti äriarendusjuht Heiti Mering, Loovagentuur Newton tegevjuht ja strateeg Rivo Räim ning Tallinna Tehnikakõrgkooli arendusprorektor Anne Kraav.

Žüriiliige Airi Freimuth kommenteeris festivali järgnevalt: “Mul on hea meel, et TTK korraldab sellist üritust nagu Teadusfestival, sest see aitab ühendada koolipraktika päris eluga. Tudengid seisid inimeste ees, kes igapäevaselt tegelevad kas erinevate projektide finantseerimistega või elluviimisega ja seega usun, et ka nemad said põgusalt häid soovitusi tulevikus ettevõtjate/tööandjate seisukohalt”.

Ta lisas, et TTK tudengite tasemes ei ta kahelnud ka enne ja eilne andis kinnitust, et TTKst sirguvad tõelised tegijad, kes juba täna suudavad olulise panuse anda enda teadmistega Eesti ja maailma ühiskonda.

Andrei Korobeiniku sõnul üllatas teda tudengite hea esinemisoskus. Hea presentatsiooni tegemine pole üldse lihtne ja kui inimene seda oskab, siis kindlasti aitab see teda tema karjääris. Projektide tase polnud ühtlane, aga see on ka loomulik. Žürii tõi esile neid projekte, kus autor selgelt nautis seda mida ta tegi. See on ilmselt ka eduka teadustöö või äri valem – kui sulle meeldib see, mida sa teed, siis tulemus on üldjuhul palju parem!”

Raivo Vare lisas, et see üritus oli õpetlik nii osalistele, publikule kui ka žüriile. “Meeldiv oli tõdeda, et noored võistlejad suutsid nii haaravalt ja veendunult esitada oma töö tulemusi. Silmad säramas ja suure veendumuse ja lootusega. Minus tekitab see veendumuse, et neil lõpetajatel on suur tulevik ja neid saadab kindlasti professionaalne edu”.

Festivalil esitlesid lektorid Samo Saarts, Egert-Ronald Parts ja professor Martti Kiisa enda ja oma juhitud töörühmade poolt Tallinna Tehnikakõrgkoolis ettevõtete tellimusel valminud parimaid arendustöid.

Vaata sündmuse galeriid!

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?