Ehitusinstituudis valmivad lõputööd pälvisid RKAS stipendiumid - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Ehitusinstituudis valmivad lõputööd pälvisid RKAS stipendiumid

Ehitusinstituudis valmivad lõputööd pälvisid RKAS stipendiumid

Mullu novembris Riigi Kinnisvara AS (RKAS) poolt edukatele inseneri-, magistri- ja doktoriõppe üliõpilastele välja kuulutatud stipendiumikonkursil 2017. aasta sügissemestriks kogusummas 11 000 eurot pälvisid teiste seas kaks TTK ehitusinstituudi tudengit oma lõputöödes käsitletud teemad eest, teatab riigiettevõte oma kodulehel.

Aaron Kuusik ehitusinstituudi neljandalt kursuselt kaardistab ehitustööde vastuvõtmise hetkeolukorda Eestis. Kui palju ning milliseid digitaalseid vahendeid kasutatakse ehitustööde vastuvõtmisel? Lõputöö keskendub büroohoonetele, kuna töö autoril on töökogemus ministeeriumide ühishoone objektilt, olles peatöövõtu firmas Fund Ehituse objektiinsener. Plaan on kaasata ka teised suuremad ettevõtted nagu Merko Ehitus ja Nordecon AS, kes ehitavad büroohooneid. Lisaks peatöövõtufirmadele on mõte kaasata ka üks järelevalvet teostav ettevõte.

Samuti neljandal kursusel õppiva Johan Urbeli lõputöö vaatleb digitaalehitust ja BIM mudelite rakendamist. Töö teoreetiline osa käsitleb erinevaid näiteid maailmast BIM-i sidumisest eelarvega ning selle ekspluateerimist nii peatöövõtjate kui ka tellijate seas. Viiakse läbi uuring suuremate ehituse peatöövõtu eelarveosakondadega Eestis, et analüüsida mudelprojekteerimisega seotud puudusi ja kasutamist. Töö praktilises osas keskendutakse mudelprojektide süsteemsete kasutamisprotsesside arendamisele, mis tõstaks eelarveosakonna efektiivsust.

RKAS-i stipendiumile saavad kandideerida kõikide Eesti kõrgkoolide üliõpilased. Riigiettevõte on toetanud valdkondlikku teadus- ja arendustegevust alates 2011. aastast, tehes seda nii tublimatele üliõpilastele stipendiumite andmise kui ka teadusuuringute toetamise kaudu.

 

 

 

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?