ERM-i projekteerinud jaapani arhitekt Tsuyoshi Tane pidas TTK-s loengu - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

ERM-i projekteerinud jaapani arhitekt Tsuyoshi Tane pidas TTK-s loengu

ERM-i projekteerinud jaapani arhitekt Tsuyoshi Tane pidas TTK-s loengu

ERM-i projekteerinud Jaapani arhitekt pidas reedel, 10.veebruaril TTK-s avaliku loengu teemal “Tuleviku arheoloogia.”
Tane kõneleski pikemalt just ERM-i teemadel, rääkides hoone valmimise üksikasjadest. Huvitavaid detaile välja tuues rääkis Tane ERM-i kujunemisloost, kuidas tegi selle projekti tarbeks uurimustööd ning näitas ka publikule fotosid arhiivmaterjalidest, mida tööd ettevalmistades kasutati. Tane sõnul kujuneski peamiseks küsimuseks, millega pidi projekti planeerides arvestama, rahvusliku uhkuse temaatika. “Kuidas saaks üks kaasaegne muuseum ühtlasi olla rahvuslik muuseum?”

Tane sõnul üritati hoonega edasi anda ka silla ideed, mis ühendaks maastiku järvega. Praktilisest küljest tuli aga kontseptsiooni edasiandmiseks küllalt palju vaeva näha, sest ühte hoonesse üle 400 ruumi mahutamine oli siiski paras katsumus. “Tahtsime kasutada ka looduslikku valgust nii palju kui võimalik, mistõttu planeerisime ruumipaigutuse nõnda, et administratiivruumidesse jätkuks seda rohkem ning näituse eksponentpinnad võisid jääda vähema valgusega, kuna need valgustataks niikuinii rohkem tehniliselt välja”, tõi Tane esile publikule huvipakkuvaid detaile.

Tsuyoshi Tane on õppinud arhitektuuri Hokkaido Tokai Ülikoolis ning Taani Kuninglikus Kunstiakadeemias. Ta on töötanud  tuntud arhitektuuribüroode, näiteks HENNING LARSENS TEGNESTUE  juures Kopenhaagenis ja ADJAYE / ASSOCIATES  juures Londonis.

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?