Mehaanikud hakkavad kutseala võrgustikuüritusi korraldama - Tallinna Tehnikakõrgkool
Search
Close this search box.

Mehaanikud hakkavad kutseala võrgustikuüritusi korraldama

Mehaanikud hakkavad kutseala võrgustikuüritusi korraldama

Mullu novembris toimus TTK mehaanikateaduskonna vilistlasi, õppejõude ja tudengeid koondav kutseala teemaõhtu inseneriteabe jagamiseks ja ettevõtluskogemuste vahetamiseks, kus lepiti kokku, et samalaadsed kohtumised hakkavad toimuma kord kvartalis.

Oma kogemusest insenerist ettevõtjaks saamisel rääkisid TTK vilistlased Hendrik Ross (Aramet OÜ) ning Toomas Tammer (Venten OÜ). Külalistena võtsid sõna Kredexi, EASi ning Kaubandus- ja Tööstuskoja esindajad.

Sündmuse eesmärk oli luua arutelu ja kogemustevahetus müügi-, tootearenduse, spetsiifiliste tehnoloogiate, hooldus-, kvaliteedi- jt inseneride vahel ning anda võimalus tudengitele praktikakohtade ja lõputööde teemade leidmiseks ning ettevõtetele tööjõu värbamiseks.

TTK mehaanikateaduskonna vilistlase, tootearenduskonstruktor ja ettevõtja Priit Pihlaka sõnul on Eestis praegu suur nõudlus inseneride ja kvalifitseeritud spetsialistide järele. „SA Kutsekoja poolt väljaantud Tulevikuvaade tööjõu- ja oskuste vajadusele: masina- ja metallitööstuses toob välja, et Eestis on inseneride seas keskmisest enam alla kolmekümne ja üle kuuekümne aastaseid, mis on märk kutsealase järjepidevuse katkemisest. Et sellises olukorras tasemel olla on vaja inseneride efektiivsemat teabevahetust ja professionaalsemat koolitust,“ kommenteerib Pihlakas. Ta lisab et „Tehnoloogiavaldkonnas on praegu põnev aeg. Kõikides elujõulisemates ettevõtetes on arenduses  nii tootearenduse kui ka protsessi-innovatsiooni projekte“.

Eesti eesistumise perioodil Euroopa Liidu Nõukogus toimub oktoobris rahvusvaheline tööstuskonverents „Manufuture 2017“, mis annab Pihlaka sõnul võimaluse end rahvusvaheliselt näidata ja on juba praegu soodustanud koostööd Eesti tööstuses ja kiirendanud otsuseid tootmistehnoloogiasse investeerimiseks. „Kokkutuleku korraldajana oli mul hea meel, et Eesti masinaehituse tippspetsialistid ja sidusorganisatsioonide liikmed näitasid üles huvi algatuses osaleda. Julgen väita, et tahe koostöö suhtes on tõusnud kogu ettevõtlussektoris“, märkis Pihlakas.

Järgmine kutseala teemaõhtu on plaanitud märtsi teises pooles. Osalema on oodatud  masinaehituse valdkonnas tegevad spetsialistid, insenerid, ettevõtjad, tudengid, õppejõud ja ka teised, kes leiavad selle kasuliku olevat. Täpsema info leiab veebruaris tktk.ee

Uudised
ja pressiteated

Ava vestluse aken
1
Tuled meile? Uuri siit :)
Scan the code
Tallinna Tehnikakõrgkooli vastuvõtt
Hei! Kas saan aidata?